Monday, January 23, 2006

AMINATOU HAIDAR -LIBERAL UNGDOMSFÖRBUNDET

Lördag 21 januari, 2006
Välkommen ut, Aminatou!
Pressmeddelande från Liberala ungdomsförbundet med anledning av tisdagens släppande av Aminatou Haidar, en av det ockuperade Västsaharas viktigaste
människorättsaktivister:
- Det är otroligt glädjande att höra att Aminatou Haidar äntligen har frisläppts, efter sju månader i fängelse. Aminatou Haidar är en av Västsaharas mest välkända människorättsaktivister, och Liberala ungdomsförbundet har liksom bland annat Amnesty International, Human Rights Watch och Europaparlamentet krävt hennes frisläppande, säger Fredrik Malm, ordförande för Liberala ungdomsförbundet.
- Marockos skamliga ockupation av Västsahara får alldeles för lite uppmärksamhet i svenska medier, trots fängslanden, tortyr och mord på människorättsaktivister. Västsahara är ett av Jordens hårdast förtryckta länder, men trots att det ligger på gränsen till EU är det ingen som bryr sig! Är det för att saharierna har valt att bekämpa förtrycket med fredliga medel och vägrat terror och extremism? Ska Västsahara straffas för att deras befrielserörelse Polisario kämpar med diplomatiska medel, medan medieuppmärksamheten går till Hamas, som använder självmordsbomber mot civila? frågar Fredrik Malm.
- Liberala ungdomsförbundet har länge engagerat sig för Västsahara. Vi stödjer sahariernas krav på frihet och självbestämmande och FN:s resolutioner om en folkomröstning om självständighet.Marockos ockupationstrupper måste genast lämna landet och alla återstående politiska fångar släppas, som t.ex. Ali Salem Tamek, Muhammad al-Mutawakil och Brahim Dahane. De västsahariska flyktingarna i Algeriet har rätt att återvända till ett fritt och självständigt Västsahara, och det är den fria världens ansvar att hjälpa dem! avslutar Fredrik Malm, ordförande i Liberala ungdomsförbundet.
Pressbilder på Fredrik Malm finns på www.luf.se/press
Kontakta pressekreterare Per Jodenius enligt ovan för mer information.Links to this post:

Create a Link<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?